RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Reconstructie van zaak te water geraakte en overleden Utrechtse peuter in Ubbena

UTRECHT - In het Drentse Ubbena wordt vanmiddag en vanavond extra onderzoek gedaan naar het drama waardoor een 3-jarige jongen uit Utrecht eind december overleed. De peuter belandde in het ijskoude water van het Noord-Willemskanaal. De Utrechtse vader van de jongen houdt vol dat het gaat om een noodlottig ongeval, maar het Openbaar Ministerie plaatst vraagtekens bij zijn verklaring.

Het OM laat daarom een reconstructie uitvoeren. Vaststaat dat het jonge slachtoffer op woensdag 18 december in het kanaal terechtkwam. Daar werd hij door politieagenten in kritieke toestand uitgehaald. De jongen overleed uiteindelijk aan de gevolgen van zijn val in het water op oudejaarsavond.

Volgens de vader gleed zijn zoontje uit. Maar de officier van justitie laat weten dat "de man voor en na het te water raken van zijn zoon gedrag heeft vertoond dat moeilijk valt te rijmen met zijn verklaring achteraf". Daarom heeft het OM aan het Landelijk Video Reconstructie Team van de Nationale Politie gevraagd om een reconstructie uit te voeren.

Er worden verschillende scenario's getoetst. Zo wordt er nagespeeld hoe de jongen volgens de verdachte te water is geraakt. Ook de tijd direct voor en direct na het drama wordt bij de reconstructie betrokken.

De 39-jarige vader zit nog altijd in voorlopige hechtenis. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van doodslag en onttrekking aan het wettig gezag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -