RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

CDA wil niet in IJsselsteinse coalitie

IJSSELSTEIN - Het CDA gaat VVD en Lokale Democraten IJsselstein (LDIJ) in IJsselstein niet aan een meerderheidscoalitie helpen. De partij vindt de verschillen met de coalitiepartijen te groot.

VVD en LDIJ zijn op zoek naar een derde partij sinds vorig jaar zomer twee LDIJ-raadsleden zich afsplitsten. Sindsdien vormen de twee partijen een minderheidscoalitie. De beide partijen gingen daarop met verschillende oppositiepartijen in gesprek in de hoop weer een meerderheid in de gemeenteraad te krijgen.

Maar CDA-fractievoorzitter Edwin Tas heeft er na twee gesprekken geen vertrouwen meer in dat hij er met VVD en LDIJ inhoudelijk uit gaat komen. Tas wilde onder meer dat de gesprekken over een breder coalitie-akkoord zouden worden begeleid door een onafhankelijk persoon, in plaats van door de fractievoorzitters van VVD en LDIJ. Ook wilde Tas de begroting verder op orde brengen, waarbij volgens hem alle opties bespreekbaar moesten zijn.

Volgens de CDA-er was het niet mogelijk om met VVD en LDIJ hierover op een lijn te komen. Tas gooit de deur nog niet helemaal dicht. Hij wacht eerst de uitkomsten van de gesprekken met de andere partijen af, maar zegt nog altijd "open te staan voor een gesprek als er voor een nieuw breed raadsakkoord wordt gekozen".

De coalitiepartijen gaven eerder aan met zijn tweeën verder te gaan als met geen van de oppositiepartijen een akkoord kan worden gesloten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -