RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Treinreizen wordt veel goedkoper voor jongeren

UTRECHT - De NS gaat treinreizen voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar flink goedkoper maken. Die maatregel komt voort uit de vernieuwde strategie van het Utrechtse spoorbedrijf. De NS komt in de zomer met twee nieuwe jongerenkaarten, waarmee de jeugd vaak 50 tot 60 procent goedkoper uit is.

Volgens NS-bestuurslid Tjalling Smit moet de trein een "logische keuze" worden voor een nieuwe generatie reizigers. "Jongeren die naar familie, een concert of sportwedstrijd gaan, worden vaak met de auto gebracht. Zonde natuurlijk", zegt hij. "Jongeren kunnen straks betaalbaar en zelfstandig op pad, de ouders hoeven niet meer hun auto te pakken en het is nog duurzaam ook."

Het nieuwe aanbod bestaat uit twee nieuwe ticketopties. Met de nieuwe Jongerendagkaart kan iemand de hele dag buiten de spits onbeperkt treinreizen voor 7,50 euro. Daarnaast komt er een nieuw Jongeren Weekendabonnement voor 15 euro.

De NS bekijkt na een half jaar hoe populair de nieuwe jongerenkaarten zijn. Mocht dat onverwachts tegenvallen, dan gaat het bedrijf andere maatregelen onderzoeken om meer jongeren voor de trein te laten kiezen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -