RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Extreme veiligheidsmaatregelen rond zitting Ridouan T.

1/2
UTRECHT/VIANEN - Rond de zitting in het Marengo-proces over de vermeende liquidatiebende van Ridouan T. uit Vianen, zijn extreme veiligheidsmaatregelen genomen.

In de straten rond de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp heeft de politie zwaarbewapende, gemaskerde agenten ingezet. In de zaak staan zestien verdachten terecht, die met extra bewaakt vervoer naar het gerechtsgebouw worden gebracht. De bunker staat op een bedrijventerrein. Automobilisten en voetgangers werden vanmorgen tegengehouden. Eerdere zittingen in het geruchtmakende proces werden in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol gehouden.

De bunker is bij de zittingen donderdag en vrijdag niet toegankelijk voor publiek. Dat kan de zitting volgen in een zaal in het reguliere gerechtsgebouw in Amsterdam-Zuid, via een videoverbinding. De bunker heeft een beperkte capaciteit en slechts ťťn zittingszaal. Voor de pers is wel plaats in het gebouw.

De advocaten van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. zullen tijdens de zitting volledig anoniem blijven. Een unicum in Nederland.


Het Openbaar Ministerie zien de in Dubai opgepakte T. als opdrachtgever van een reeks moorden en liquidatiepogingen door de zogenoemde Mocromaffia. Slachtoffers waren onder anderen Ranko Scekic en Hakim Changachi in Overvecht, Samir Erraghib in IJsselstein, misdaadblogger Marin Kok in Laren en spyshophouder Ronald Bakker in Huizen.

T. zelf is er donderdag en vrijdag niet bij. Zijn zaak wordt op 6 maart apart van de rest besproken. T. heeft via zijn advocaat gezegd dat hij van die zitting wegblijft. Hij is het er niet mee eens dat hij apart van de andere verdachten in het liquidatieproces Marengo voor de rechter moet verschijnen. T. zit vast in de extra beveiligde gevangenis in Vught.

Rechtbankverslaggever Riks Ozinga blikt vooruit op de zitting van vandaag


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -