RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen explosief in verdacht postpakket bij Utrechts bedrijf

1/2
UTRECHT - Het onderzoek naar de vondst van een verdacht postpakket in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Eendrachtlaan in Utrecht is klaar. Er zat geen explosief in, meldt de politie. De afzetting is opgeheven en de hulpdiensten en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn vertrokken.

Vanmorgen rond 08.20 uur werd het verdachte postpakket aangetroffen. Alleen de directe omgeving werd ontruimd en afgezet. De hoofdingang van het gebouw werd afgesloten voor personeel. Medewerkers moesten de zij-ingangen nemen.

Experts van de politie deden eerst onderzoek, maar voor de zekerheid werd later toch de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) erbij gehaald. Uit voorzorg stonden de brandweer en de ambulancedienst paraat.

 De EOD doet onderzoek. De EOD doet onderzoek. | Foto: ANP

Vorige week werd in hetzelfde kantoorgebouw aan de Eendrachtlaan in Kanaleneiland ook een verdacht postpakket gevonden. Ook dit bleek na onderzoek door de EOD ongevaarlijk. In het pand zitten onder meer Rabobank, equensWorldonline en AON.

De afgelopen tijd zijn naar verschillende bedrijven in het land bombrieven verstuurd. Dat was onder meer het geval in Leusden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -