RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Huis-aan-huismagazine CITY straks ook in Utrecht dankzij arrest gerechtshof

UTRECHT - Het huis-aan-huismagazine CITY wordt binnenkort ook gelanceerd in Utrecht. Een arrest van het gerechtshof, eerder deze week, heeft hiervoor de weg vrijgemaakt.

De rechter bepaalde in hoger beroep dat de gemeente Utrechter inwoners voorlopig niet mag verplichten een ja-ja-sticker op hun brievenbus te plakken om het plaatselijke huis-aan-huisblad te krijgen. Het hof oordeelde dat het systeem in strijd is met de persvrijheid.

CITY wordt al wekelijks verspreid in Amsterdam, Tilburg en Haarlem. De precieze startdatum voor Utrecht wordt binnenkort bepaald. De uitgever van CITY is H.A.H. Retail uit Baarle-Nassau. Een journalistiek team van Trusted Media Publishers, het Amsterdamse mediabedrijf van Sjuul Paradijs en Jan-Kees Emmer, produceert wekelijks de inhoud van de bladen. Mogelijk wordt CITY ook nog in andere steden geÔntroduceerd.

CITY wordt volgens de uitgever gedrukt op gerecycled duurzaam papier. Drie keer per jaar wordt de ja-sticker en de nee-sticker meegeleverd met het magazine als service aan de lezers. De verspreiding gaat alleen via Ja-gestickerde brievenbussen en ongestickerde brievenbussen, benadrukt de uitgever.

In Utrecht geldt sinds 1 januari een verordening die voorschrijft dat zowel ongeadresseerde reclame als huis-aan-huisbladen alleen bezorgd mogen worden als er een ja-ja-sticker op de brievenbus is geplakt. De maatregel is bedoeld om reclamefolders terug te dringen, maar omdat de verordening ook geldt voor huis-aan-huisbladen, stapte het Stadsblad naar de rechter. Die zaak loopt nog in een zogeheten bodemprocedure.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -