Kort nieuws: Hennep en kogels in Amersfoorts huis

PROVINCIE UTRECHT - In Amersfoort heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. In het huis van een 32-jarige man werden 55 planten, acht kilo henneptoppen en munitie gevonden. De man is aangehouden.
* Vianen stelt de aanbesteding van het Multifunctioneel Centrum uit. De prijsopgave van de enige aannemer die zich had ingeschreven viel zes miljoen euro hoger uit dan het beschikbare budget. Door de huidige situatie op de bouwmarkt weet de gemeente niet wanneer er opnieuw een aanbesteding wordt uitgeschreven.
* In Amersfoort en Maarssen worden vandaag Zap-speldjes uitgereikt. Dat zijn onderscheidingen voor inwoners die zich hebben ingezet voor het schoonhouden van de eigen woonomgeving. ZAP staat voor Zwerf Afval Pakkers.In Amersfoort is zelfs een hele schoolklas voorgedragen.
* Doorn heeft er een ridder bij. Donderdag benoemde burgemeester Naafs de 64-jarige Doornaar Hazewinkel tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Architect Hazewinkel wordt geroemd voor zijn inzet in de bouwwereld.
* Het winkelcentrum aan de Reigerstraat in Baarn wordt een blauwe zone. Dat betekent dat er nog maar een uur geparkeerd mag worden. Omwonenden van het winkelcentrum kunnen een ontheffing aanvragen.
* In Amersfoort gaat donderdag het Global Village Festival van start. Het muziekfestival in theater De Lieve Vrouw staat dit jaar vooral in het teken van Spaanse, Cubaanse en Marokaanse muziek.Het is de negende keer dat het festival wordt georganiseerd.
* Overheden en woningcorporaties moeten beter inspelen op de woon- en zorg wensen van ouderen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Utrechtse Verwey-Jonkerinstituut en de Federatie Gemeenschappelijk Wonen.
* Vooral het gemeenschappelijk wonen moet beter geregeld worden. Dat is een vorm van wonen waar de groep bewoners zelf beslist wie toegelaten wordt. Uit het onderzoek blijkt dat deze woonvorm steeds populairder wordt, maar dat opzetten ervan door regels veel te lang duurt.
* Kerstshoppers in Amersfoort kunnen tijdens het winkelen hun handen en buik warmen. Iedereen die in de binnenstad een aankoop doet, krijgt een waardebon voor warme chocolademelk of gluhwijn. De actie start op 18 december en loopt tot en met de 24e.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.