Tv-show levert miljoenen op voor voedselbanken

HILVERSUM - RTL4 heeft donderdagavond in een rechtstreekse tv-show ruim 2,3 miljoen euro opgehaald voor de voedselbank. Er waren 47.205 donateurs.
De door Linda de Mol gepresenteerde uitzending borduurde voort op het succesvolle RTL-programma Effe
Geen Cent Te Makken. In die reeks liet het gezin van René en Natasja Froger een maand lang hun luxe achter. In Hilversum leefden ze op bijstandsniveau met bijbehorend budget, huis en middelen.
Op die manier wilden zij aandacht vragen voor de voedselbank en de mensen die van deze instelling afhankelijk zijn om te voorzien in hun levensonderhoud. In de benefietshow nam een belpanel van veertig bekende Nederlanders plaats in de studio, onder wie Ronald Koeman, John van den Heuvel, diverse soapacteurs uit GTST, John Williams en Humberto Tan.
Kijkers konden met hen bellen om zich als donateur voor de voedselbank op te geven (12 euro per jaar). Ook konden luisteraars van Radio 538 een duet winnen met bekende zangers. Het bel- en sms-geld dat met die prijsvraag was gemoeid, werd eveneens gedoneerd voor het goede doel. De zangers die meewerkten waren Paul de Leeuw, Jeroen van der Boom en - uiteraard - René Froger.
Via een veiling op Speurders.nl werden "unieke items" geveild, waarmee ook geld werd binnengehaald. Mensen konden bijvoorbeeld een reading door Char winnen, een gastrol in Gooische Vrouwen en een training door bondscoach Bert van Marwijk.
De voedselbank bemiddelt tussen producenten van vooral etenswaren en mensen die in een schrijnende situatie terecht zijn gekomen. Er zijn inmiddels 110 vestigingen in Nederland.
Verslaggever Talitha Boogaard keek mee in de woonkamer van Henk en Nel de Kruit van de voedselbank in Montfoort. Beluister hieronder haar reportage.

Medewerkers voedselbank Montfoort bekijken benefietshow

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.