RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste geval van coronavirus in Tilburg: effect van virus ook in Utrecht te merken

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Het eerste geval van een besmetting met het coronavirus in Nederland is een feit. Een man in Tilburg heeft het virus onder de leden. Hij ligt daar in isolatie in het ziekenhuis. Utrecht heeft vooralsnog geen zieken. Maar ook zonder zijn er genoeg mensen die de gevolgen van de uitbraak merken. Zoals de mensen van het Baarnse bedrijf Technotape.

Technotape is een producent en groothandel voor klanten die gepersonaliseerde cadeaus willen aanbieden zoals mokken, t-shirts of truien met een naam erop. En die spullen komen volgens ondernemer Bonne Klein Woolthuis voornamelijk uit ťťn land: "Ik denk dat ongeveer 85 procent van ons assortiment in China gemaakt wordt."

Op het moment zitten de magazijnen in Baarn nog vol. Maar het is de vraag hoe lang dat nog zo blijft, aldus Klein Woolthuis: "Ze zijn nu nog op peil. Maar sinds Chinees Nieuwjaar is het coronavirus uitgebroken waardoor er niet of nauwelijks geproduceerd wordt en we enorme vertraging gaan oplopen in de aanvoer van materialen."

Corona-zorgen in Baarn: '85 procent komt uit China'


De Chinese fabrieken die de spullen maken die uiteindelijk in Baarn verkocht worden, liggen namelijk sinds januari stil. Klein Woolthuis: "Ze zouden begin februari opstarten, maar nu mondjesmaat pas begint er links of rechts wat te gebeuren." De ondernemer denkt dat dit overal effect zal hebben: "We gaan dit over de hele wereld merken."

Baarn belt met China: "No new cases reported"


BILTHOVEN
Ook op andere plekken in de provincie Utrecht zijn ze druk met de ontwikkelingen rond het coronavirus, dat als officiŽle naam Covid-19 draagt. Zoals bij het RIVM in Bilthoven: dat levert informatie over de longziekte en hoe daarmee om te gaan. Veel mensen willen dat weten: woensdag werd de RIVM-website een miljoen keer aangeklikt.


TILBURG
Het was ook het RIVM dat samen met minister Bruno Bruins (Medische Zorg) het nieuws bekendmaakte van de besmetting met het coronavirus in Tilburg. Dat gebeurde live in een speciale uitzending van de NOS met informatie over het virus.

De besmette man in Tilburg ligt nu in isolatie in een geÔsoleerde afdeling van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. De GGD en het RIVM gaan zijn gangen na en zullen bijvoorbeeld kijken of de man onlangs nog carnaval heeft gevierd.

RHENEN
En terwijl de eerste patiŽnt met het coronavirus in Nederland scherp in de gaten wordt gehouden door medisch personeel, moeten de panda's in Ouwehands Dierenpark in Rhenen daar voorlopig juist even zonder doen. Want er komen geen dierenartsen of pandadeskundigen uit China op bezoek. Die wilden naar Rhenen afreizen om te controleren of beer Wu Wen zwanger is. Vanwege het virus wordt dit bezoek uitgesteld.

ZEIST
En ook bij de KNVB in Zeist werd donderdag over het coronavirus nagedacht. Het eerstvolgende duel in de eredivisie is aanstaande vrijdag in Tilburg tussen Willem II en FC Groningen. De voetbalbond laat die wedstrijd doorgaan.

"Het is niet aan ons te beslissen wat er moet gebeuren", zegt Jan Bluyssen, de competitieleider van de voetbalbond. "Daarom is het eigenlijk heel simpel. Het is aan de burgemeester, want die gaat over de stad."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -