RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselstein behoudt minderheidscollege: 'Werkbaar, maar teleurstellend'

IJSSELSTEIN - IJsselstein moet het blijven doen met een minderheidscollege. Lokale Democraten (LDIJ) en de VVD zijn er niet in geslaagd een extra coalitiepartner te vinden. "Heel teleurstellend", vindt VVD-fractievoorzitter Saskia van Dijk.

Toen LDIJ en de VVD na de verkiezingen een coalitie vormden, hadden ze een meerderheid in de gemeenteraad. Maar twee raadsleden van LDIJ splitsten zich af, waardoor die meerderheid verloren is gegaan.

Het is dus niet gelukt een derde partij erbij te betrekken, zoals CDA, D66 of GroenLinks. Ze waren volgens Van Dijk te veeleisend. "Als je het hebt over het aanpassen of helemaal terugdraaien van parkeerbeleid, dat is voor deze coalitie geen optie. Een andere partij wilde vijftig procent sociale woningbouw, ook een onhaalbaar percentage."

"Partij A wilde wel met partij B", vervolgt Van Dijk. "Maar B niet met A, en zo verder. Anderen wilden met minimaal vijf partijen in de coalitie. We hadden een heleboel puzzelstukjes, maar het paste gewoon niet."

De VVD-politica voorziet geen grote politie chaos in IJsselstein. Het huidige team wethouders vormt al een halfjaar een minderheidscollege. "Op zich prima werkbaar. Maar je wil weten dat je een meerderheid hebt voor het werk dat wethouders nu leveren. We zullen harder moeten werken om tot besluiten te komen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -