RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vijf jaar celstraf voor steekpartij die bijna fataal was in Utrechtse Griftpark

UTRECHT - Een steekpartij in Utrecht vorig jaar die op wonderbaarlijke wijze geen fatale afloop kende, levert Clifton K. een celstraf van vijf jaar op. Bij de ruzie werd het slachtoffer met een mes in zijn nek gestoken. Daarbij werden vitale bloedvaten maar net gemist.

De steekpartij in Utrecht vond in oktober vorig jaar plaats in het Griftpark. Aanleiding van de ruzie tussen de 41-jarige Clifton K. en het slachtoffer was onenigheid over een gezamenlijke vriendin. Clifton, zijn vriendin en het slachtoffer kenden elkaar van het hostel aan de Wittevrouwensingel aan de rand van het Griftpark. Daar worden daklozen met veelal een verslavingsachtergrond opgevangen.

Op de avond in oktober ontspoorde de ruzie tussen de twee en stak K. met een mes op het slachtoffer in. Die beschreef wat er gebeurde nadat hij was neergestoken: "Het bloed spoot eruit. Er kwamen zwarte brokken uit mijn mond. Ik voelde bloed mijn keel in gaan. Ik dacht: 'Ik ga dood.'" K. werd kort daarna opgepakt.

Een maand later belde Clifton K. met een bekende over de zaak. De politie luisterde tijdens dat gesprek mee. "Ik had een beetje overdreven", zei hij toen over de steekpartij. "Maar niemand mag met mijn vrouwtje fokken." Ook in latere telefoongesprekken sprak hij over zijn betrokkenheid bij de zaak.


VIJF JAAR
K. ontkende verantwoordelijk te zijn geweest voor de steekpartij maar die verklaring legt de rechtbank naast zich neer. De man wordt veroordeeld voor poging tot doodslag, meerdere winkeldiefstallen en het negeren van enkele winkelverboden. Hij wordt veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar met aftrek van voorarrest. Aan het einde van zijn celstraf zal hij ook behandeld worden voor zijn ernstige alcoholverslaving.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -