Man opgepakt na vondst drugslab in woning Eemnes

Het drugslab bevond zich in een woning in Eemnes.
Het drugslab bevond zich in een woning in Eemnes. © Caspar Huurdeman
EEMNES - In een woning aan de Veldweg in Eemnes is donderdagavond een drugslaboratorium ontdekt dat werd gebruikt voor de productie van synthetische drugs. De politie heeft inmiddels een 35-jarige man uit Eemnes opgepakt.
De inval gebeurde gisteravond rond 23.00 uur. Op dat moment was er niemand in de woning aanwezig. De politie hield een uur later alsnog een verdachte aan. Het is niet duidelijk of hij ook de bewoner is van het huis.
De politie startte een onderzoek naar de woning nadat er meldingen werden gedaan van verdachte omstandigheden in de wijk. "Omdat er aanwijzingen waren dat er drugs geproduceerd werd, is de woning onderzocht en de wijk afgezet", laat de politie weten.
Na de vondst was de straat enige tijd afgezet en kwamen rechercheurs en specialisten van de forensische opsporing ter plaatse voor onderzoek. Gedurende de nacht was er politiebewaking bij de woning. Het pand wordt vanmiddag ontmanteld.
Politie op de Veldweg in Eemnes.
Politie op de Veldweg in Eemnes. © Caspar Huurdeman

TWEEDE VONDST

Vorige week was het ook raak in Eemnes. Toen werd er in een boerderij aan de Te Veenweg Zuid 16 miljoen euro aan crystal meth ontdekt. Bij de politieactie werd een 66-jarige man uit Den Haag opgepakt. Een anonieme tip leidde de politie naar het drugslab.
Opnieuw drugslab ontdekt in Eemnes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.