Jongeren kamperen op het Domplein : 'Er is geen plek om betaalbaar te wonen'

© Beeldbewerking RTV Utrecht
UTRECHT - Het Domplein in Utrecht is niet een plek waar je een camping verwacht. Toch zullen zaterdagavond jongeren hier hun tenten opzetten. De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor de woningnood.
Het tentenkamp is een intitiatief van de Jonge Socialisten. "We willen de gemeente laten zien dat de woningnood in Utrecht een crisis is. Daar mag ook naar gehandeld worden", zegt bestuurslid Eefje Corbeek.
Want door de huidige prijzen is het voor verschillende groepen haast niet meer mogelijk om in de stad te wonen, zegt Corbeek. "Ik ben zelf student dus ik maak met eigen ogen mee hoe groot de problemen voor studenten zijn. Ook voor starters zijn de problemen groot. Als je eenmaal uit je studentenkamer wil, is er geen plek om betaalbaar te wonen."
De jongerenafdeling van de PvdA werkt inmiddels ook aan een manifest. "Daarin staat een heel concreet plan van aanpak hoe wij de crisis op de woningmarkt willen oplossen." Zo willen de Jonge Socialisten woekerhuren aan banden leggen en een woonplicht invoeren voor mensen die een huis bezitten.
Corbeek nodigt mensen uit om tijdens het protest met haar in gesprek te gaan om mee te denken over meer oplossingen. En wie weet haken er ook wel wat mensen aan die zaterdag in het centrum uitgaan. "Dat lijkt mij alleen maar gezellig, dan gaan we er een feestje van maken."
Eefje Corbeek op Radio M Utrecht: "Ik maak met eigen ogen mee hoe groot de problemen zijn"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.