RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dijkversterking Wijk bij Duurstede en Amerongen: Lekdijk moet fietsstraat worden

WIJK BIJ DUURSTEDE/AMERONGEN - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden presenteert tijdens een bewonersavond op 9 maart het ontwerp voor de dijkversterking tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen. De Lekdijk moet worden aangepakt om ook in de toekomst de veiligheid te kunnen garanderen.

Het ontwerp werd de afgelopen anderhalf jaar samen met bewoners, verenigingen en overheden gemaakt en heeft de naam 'het Voorkeursalternatief' gekregen. In totaal waren er drie plannen bedacht voor de dijkversterking. Volgens het hoogheemraadschap waren daarbij onder meer de veiligheid, de effecten op de natuur en de kosten belangrijke uitgangspunten.

Een van de opvallendste punten uit het plan is dat de weg op de dijk wordt ingericht als fietsstraat. Ook komen er 'snelheidsremmende maatregelen', zegt het hoogheemraadschap. Al is het nu nog niet duidelijk hoe die er uit komen te zien. Bij de Voorhavendijk wordt aan de kant van de rivier een vrijliggend fietspad aangelegd.

De bewonersavond op 9 maart is in het Huis van de Gemeente in Wijk bij Duurstede. De plannen zijn daar van 19.00 uur tot 21.30 uur te bekijken. Op deze avond is het voor bewoners mogelijk om op het voorlopige plan te reageren en suggesties ter verbetering te doen.

Rond de zomer van 2020 stelt het bestuur van het waterschap het Voorkeursalternatief vast. Het plan wordt dan verder uitgewerkt tot een definitieve oplossing voor de dijkversterking. Ook worden de voorbereidingen voor de realisatie dan gestart. Het is nog niet bekend wanneer het werk aan de dijk klaar moet zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -