RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kroongetuige noemt tóch nieuwe namen handlangers liquidatiebende

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Kroongetuige Nabil B. gaat alsnog de namen noemen van twee handlangers in de moord op Ranko Scekic. Dat zegt zijn advocaat. Nabil B. zou hebben ingezien dat hij als kroongetuige verplicht is de namen te noemen. Gisteren weigerde hij dat nog, uit vrees voor de veiligheid van zijn omgeving.

Het gaat om twee 'spotters' in de liquidatie. Zij brengen de bewegingen van een doelwit in kaart. Scekic werd na meerdere pogingen vermoord op de Kretadreef in Utrecht. Dat gebeurde kort voordat hij zou moeten getuigen in de 26Koper-zaak, die ook om moorden op bestelling draait. "Hahaha, die waterhoofd leeft niet meer. Hij heeft 5 of 6 kogels in zijn kop gekregen", schreef Ridouan T. destijds in toen nog versleutelde berichten.

Nabil B. is de kroongetuige in de zaak 'Marengo', die draait om de vermeende liquidatiebende van Ridouan T. uit Vianen. Dat Nabil B. zich zorgen maakt om zijn omgeving is niet vreemd: zowel zijn broer als zijn vorige advocaat, Derk Wiersum, zijn om het leven gebracht.

Dat B. nu wel wil praten over de moord op Ranko Scekic heeft ook te maken met druk van advocaten van de twaalf verdachten in de zaak. Over die verdachten wilde B. namelijk wel praten, maar in eerste instantie dus niet over deze twee andere verdachten.

VOORARREST
Tijdens het proces drong het Openbaar Ministerie er bij de rechtbank op aan alle verdachten in het proces Marengo in voorarrest te houden. Het OM deed dat in reactie op verzoeken van advocaten van een aantal verdachten, die vinden dat hun cliënten hun proces in vrijheid moeten kunnen afwachten. Sommigen van hen zitten al jaren vast.

Maar volgens het OM zijn de verdenkingen te ernstig en de aanwijzingen tegen de diverse verdachten te sterk om hen op vrije voeten te te stellen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -