RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cannabisbeurs terug in Utrecht, maar wiet kopen kan je er niet

UTRECHT - In de Jaarbeurs in Utrecht wordt eind augustus een beurs georganiseerd die helemaal in het teken staat van cannabis. Het evenement heet Growlands en is op 28 en 29 augustus.

Volgens de organisatoren is het voor het eerst in dertien jaar dat er in Nederland weer een cannabisbeurs wordt georganiseerd: "En dat zat ons dwars", vertelt organisator Derrick Bergman. "Overal in Europa kan je naar cannabisbeurzen, waar allerlei leuke innovatieve producten te koop zijn rond de plant. En wij dachten: waarom kan dat in Nederland niet?"

Hasj of wiet kopen kan niet op de beurs, want de organisatoren willen zich graag aan de regels houden: "Wie wiet verkoopt gooien we er echt uit want dat is niet de bedoeling." Een jointje roken mag dan weer wel. "We ruimen een speciale lounge in, die aan de hal grenst, met een mooi terras."

Je kan de hele dag rondlopen en even gaan zitten om een jointje te roken, maar je kan je ook laten masseren of meedoen aan een yoga-klasje. We willen dat mensen lekker kunnen relaxen"
Organisator Derrick Bergman

Naast het bekijken van nieuwe producten op het gebied van cannabis - zoals vloeitjes, verdampers, kleding en cosmetica - wil Bergman vooral een relaxte beleving bieden: "Je kan de hele dag rondlopen en even gaan zitten om een jointje te roken, maar je kan je ook laten masseren of meedoen aan een yoga-klasje. We willen dat mensen lekker kunnen relaxen."

Daarnaast draait de beurs vooral op standhouders. Bergman belooft er minstens honderd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -