RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bahebeck na ziekte twijfelgeval bij FC Utrecht


UTRECHT - FC Utrecht speelt zondag de uitwedstrijd in de Eredivisie tegen RKC Waalwijk. De Brabanders staan op de laatste plaats, maar wisten eerder dit seizoen in Utrecht wel te winnen. Melle Meulensteen maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

OPSTELLING
John van den Brom kan in Waalwijk weer beschikken over Simon Gustafson, die terug is van een schorsing. Sean Klaiber ontbreekt juist vanwege een schorsing. Jean Christophe Bahebeck was deze week twee dagen afwezig wegens ziekte. Of hij fit genoeg is om te starten, is onduidelijk.

Het lijkt logisch dat Gustafsons terugkeer ten koste gaat van Bart Ramselaar en dat Mark van der Maarel door de schorsing van Klaiber rechtsback wordt. Leon Guwara keert dan als linkerverdediger terug in de basis. Maar hoe logisch dat ook lijkt, Van den Brom wil er niets over zeggen. "Dat zien jullie zondag wel."

"We zijn normaal gesproken beter dan RKC, maar dan moeten we beter spelen als tegen Twente"


RECHTZETTEN
Zoals gemeld, FC Utrecht verloor eerder dit seizoen thuis met 1-0 van RKC. Toch denkt Van den Brom niet in termen van 'iets rechtzetten.' "We willen winnen en als je dat doet zet je automatisch iets recht." Dat dat niet makkelijk zal zijn, weet de Utrecht-trainer ook. "Ze staan weliswaar laatste, maar ik blijf zeggen dat ze vanuit een bepaalde gedachte spelen en daarin volharden. Dat is de kracht van RKC en zo hebben ze ook bij ons gewonnen. We weten dat we normaal gesproken beter zijn, maar dan moeten we het beter doen dan tegen Twente."

De wedstrijd van afgelopen zondag werd gewonnen, maar was ťťn van de slechtste wedstrijden van het seizoen. Dat erkende ook Urby Emanuelson. "Ja was geen beste wedstrijd, ook niet van mezelf. Gelukkig hebben we hem gewonnen, maar verder moeten we het maar snel vergeten. Het was slap, slordig."

"Blij dat we wonnen van Twente, niet over de manier waarop"


"We hebben we gewonnen, maar we waren niet tevreden over de manier waarop. We stapten met een goed gevoel van het veld omdat we gewonnen hadden, maar we baalden wel van het spel. Daar hebben we deze week wel over gesproken."

LIVE
RKC - FC Utrecht begint zondag om 12.15 uur en is live te volgen op Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -