RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veenendaal opnieuw beste fietsstad van Nederland

VEENENDAAL - Veenendaal is door de Fietsersbond uitgeroepen tot beste fietsstad van Nederland. De provinciestad wist Enschede, Scherpenzeel, Schiermonnikoog en Winterswijk achter zich te laten.

Volgens Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, verdient Veenendaal deze titel als geen ander. "Het is lekker en ontspannen fietsen in Veenendaal, en dat waarderen fietsers. De fietspaden zijn er breed, fietsers voelen zich veilig en fietsparkeerplekken zijn goed geregeld."

OPNIEUW GEWONNEN
Het is de tweede keer dat de gemeente de prijs binnensleept. Precies twintig jaar geleden werd Veenendaal ook al uitgeroepen tot de meest vriendelijke stad voor de tweewieler. De gemeente heeft er veel werk in gestopt om de verkiezing opnieuw te winnen.

Zo kreeg Veenendaal het afgelopen jaar onder meer een zangfietspad waar fietsers naar hartelust kunnen zingen. Ook werden er speciale fietslessen voor nieuwkomers georganiseerd, werden de fietsplekken bij de treinstations uitgebreid en werd er veel aandacht besteed aan verkeersveiligheid.

AANTREKKELIJK
Wethouder Engbert Stroobosscher is heel blij met de gewonnen prijs. "In 2019 heeft een team van ambtenaren Veenendaal als fietsstad stevig op de kaart gezet. De afgelopen jaren hebben we enorm geÔnvesteerd in fietsinfrastructuur, om fietsen in Veenendaal zo veilig en aantrekkelijk mogelijk te maken."

Eerder wist ook Houten de prijs al twee keer te winnen. Ook de stad Utrecht scoort goed op fietsgemak. De Domstad werd vorig jaar uitgeroepen tot de derde meest fietsvriendelijke stad ter wereld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -