RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeeheldenbuurt op de schop; start bouw hemelwaterriool

UTRECHT - De gemeente start met het aanleggen van een hemelwaterriool in de Zeeheldenbuurt in Utrecht. Bewoners klagen al langere tijd dat water niet wegloopt uit de straat als het hard regent. Eerder werd een soortgelijk hemelwaterriool al aangelegd in de wijk Lombok. Nu is de Zeeheldenbuurt aan de beurt.

Harde regen speelde de Zeeheldenbuurt parten. Bewoners waren klaar met de constante overstromingen riepen de gemeente op tot actie. Ook in de wijk Lombok liep het regenwater slecht weg. Daar ging het zelfs zo ver dat de drollen van de buren door de straat dreven. In 2018 is er daarom al een hemelwaterriool geplaatst. Die werkzaamheden zijn in 2019 afgerond.

RIOOL
De komende jaren gaat de Zeeheldenbuurt op de schop. De straat voor de woningen wordt opengebroken om er een compleet nieuw riool aan te legen. Die komt naast het gewone riool te liggen en is louter bedoeld om het teveel aan regenwater op te vangen.

Bij de buurtbewoners ligt ook een taak: zij worden gestimuleerd om ook de achterzijde van de woning aan te sluiten op het nieuwe riool of op een andere manier hun woning af te koppelen van het gemende riool. Uit een brief van wethouder Kees Diepeveen aan de raad blijkt dat 73 eigenaren een afkoppelmaatregel hebben genomen. Ruim vijftig mensen hebben een maatregel in overweging en twee groepen van bewoners onderzoeken of ze gezamenlijk maatregelingen kunnen nemen.

30 KM/U
De Jan van Galenstraat wordt anders ingericht. Er komt een snelfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort. Daarnaast gaat de snelheidslimiet omlaag. Op de Alexanders Numankade en de Jan van Galenstraat tot en met Griftbrug mag je nu nog 50 km/u rijden. Bij de herinrichting gaat die limiet naar 30km/u.

Al aan het einde van deze maand of in het begin van maart gaan bewoners de eerste werkzaamheden zien. Dan worden de eerste bomen geveld om plaats te maken voor het nieuwe riool. In de definitieve inrichting komen er meer bomen terug dan er nu geveld worden. Vanaf april start de eerste fase van het project: de Jan van Galenstraat, een deel van de Admiraal van Gentstraat en de Cornelis Evertsenstraat. De werkzaamheden duren ongeveer twee jaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -