RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Polikliniek Leerdam dicht vanwege corona-geval Gorinchem

1/2
VIJFHEERENLANDEN - De Lingepolikliniek in Leerdam, van het Beatrixziekenhuis, is per direct gesloten. Bij een vrouw van middelbare leeftijd uit Nieuwendijk die vorige week op de intensive care van het ziekenhuis lag, is het coronavirus geconstateerd. Dat heeft de RIVM bekendgemaakt op een persconferentie.

Het ziekenhuis en de polikliniek zijn in ieder geval tot woensdag gesloten. In die tijd wordt onderzocht met wie de patiŽnte contact heeft gehad. Er kunnen geen bezoekers naar binnen en er worden geen nieuwe patiŽnten opgenomen. Zij worden doorverwezen naar andere ziekenhuizen. Alle afspraken in het ziekenhuis en de poli gaan niet door.

Volgens de gemeente Vijfheerenlanden is de vrouw niet bij de polikliniek in Leerdam geweest. Toch wordt het zekere voor het onzekere genomen. Veel ziekenhuispersoneel werkt in beide locaties in Leerdam en Gorinchem, dus het is aannemelijk dat contact tussen personeelsleden wordt onderzocht.

ROTTERDAM
De vrouw met het coronavirus die momenteel in het Erasmus Medisch Centrum ligt, verbleef van 21 tot en met 28 februari op de intensive care van het Beatrixziekenhuis. Toen zij hier lag was nog niet bekend dat zij het coronavirus had. Op 28 februari is zij naar Rotterdam gebracht, waar werd bevestigd dat zij inderdaad besmet is met het virus.

Op een persconferentie meldt arts Robert Chabot van het Beatrixziekenhuis dat er in Gorinchem geen reden was om aan te nemen dat de vrouw besmet was met het coronavirus. "Er was geen aanraking geweest met risicopersonen, geen reizen naar risicogebieden. Volgens de RIVM-protocollen is meerdere malen overlegd met deskundigen."

Het Beatrixziekenhuis heeft een regiofunctie en bedient ook onder meer de gemeente Vijfheerenlanden. In totaal zijn nu tien mensen in Nederland besmet met het virus.

Op een persconferentie legt Jaap van Dissel van het RIVM uit waarom is besloten tot de sluiting.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -