RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Werkzaamheden met 'samengeknepen billen' afgerond, maar er gaan weer treinen van Driebergen-Zeist

ZEIST - Na negen dagen werken in wind en regen en honderden vervangende bussen met reizigers tussen Ede-Wageningen, Rhenen en Utrecht Centraal is de klus op tijd geklaard: vanaf station Driebergen-Zeist vertrekken weer treinen zoals gebruikelijk.

In de week dat het station buiten gebruik was werd er gewerkt aan de Odijkerweg, een nieuwe stalling voor 3.400 fietsen en het afbouwen van de loopbrug boven het spoor. Vanaf vanmorgen 05:00 is het gebied officieel weer vrijgegeven.


SPANNEND
Hoewel het niet de eerste keer is dat bouwmanager Albert Hazeleger aan het station moest sleutelen, keek hij aan het begin van de week naar eigen zeggen wel even met "samengeknepen billen" naar de klus vanwege het slechte weer. "Vooral het eerste weekend was het heel erg spannend vanwege de wind".

Hazeleger doelt op het wegtakelen van de loopbrug boven het station. Die mocht alleen weg bij maximaal windkracht vijf, maar de voorspellingen zeiden dat het harder zou gaan waaien. De bouwers hadden geluk: de wind ging een paar uur liggen waardoor de klus alsnog geklaard kon worden.

LAATSTE KLUSJES
Er zijn nog kleine dingen die nu nog worden afgerond. Onder meer de werkzaamheden aan de Odijkerweg gaan nog verder en het tijdelijke stationsgebouwtje moet nog worden afgebroken.

Volgens Hazeleger levert dat geen hinder meer op voor de reizigers. "Ik durf te zeggen dat we het station op 31 maart volledig kunnen opleveren." De verwachting is dat het station in mei officieel wordt geopend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -