RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Teksten op pistool Gökmen T. verwezen naar sharia'

UTRECHT - Op het wapen dat Gökmen T. gebruikte bij de tramaanslag in Utrecht stonden verwijzingen naar de islam en sharia. Dat schrijft RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek.

Het Openbaar Ministerie bracht al snel na de aanslag op 18 maart vorig jaar naar buiten dat er een tekst op het pistool van Gökmen T. geschreven stond. In juli stelde het OM dat de tekst op de geluiddemper in het verlengde lag van het briefje dat in zijn vluchtauto werd gevonden. Hierin schreef T. dat hij handelde vanuit zijn geloof.

Volgens RTL Nieuws stond volgens "betrouwbare bronnen" deze tekst op het wapen:
"Wie Sharia volgt, gaat naar paradijs. Wie democratie volgt gaat naar hel.
Jullie maken mensen dood die moslim zijn. En Allah laat mij jullie dood..."

HANDSCHRIFT
Het OM zou onderzoek hebben gedaan naar het handschrift, om te achterhalen of het overeenkomt met het briefje dat T. in zijn auto achterliet. Volgens RTL Nieuws zal het OM in de rechtszaak tegen T. bekendmaken dat de handschriften inderdaad overeenkomen. Dat zou bewijs zijn dat T. de tekst zelf op het wapen heeft geschreven.

Vanaf maandag staat T. voor de rechter in Utrecht. In de rechtszaak moet worden bewezen dat T. vanuit een terroristisch motief handelde. Als er inderdaad teksten op zijn wapen stonden die verwezen naar religie, kan worden beargumenteerd dat hij handelde vanuit ideologische motieven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -