RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie bekeurt opnieuw nachtelijke hardrijders in Utrecht

UTRECHT - In Utrecht zijn de afgelopen nachten meerdere hardrijders op de bon geslingerd die het rustige tijdstip aangrepen om het gaspedaal in te drukken.

Agenten hielden tijdens hun nachtdiensten snelheidscontroles tussen de reguliere meldingen door. Onder meer op de Kardinaal de Jongweg werden bestuurders beboet. Er werd daarbij alleen gekeken naar de "excessen" zoals de politie dat noemt: alleen mensen die de maximum snelheid overschreden met minstens 30 kilometer per uur, werden bekeurd.

Afgelopen nacht leidde dat tot vijftien boetes, meldt een wijkagent. De hoogst gemeten snelheid was 94 kilometer per uur, waar maximaal 50 is toegestaan. "Kennelijk zijn meerdere bestuurders van mening dat in de nacht de rijbaan als racebaan gebruikt mag worden omdat het rustiger is. Juist dan is het gevaarlijk, omdat fietsers en voetgangers oversteken en de snelheid van voertuigen niet goed kunnen inschatten als er veel harder gereden wordt", schrijft de agent op Instagram.

De nachtelijke controles op hardrijders worden geregeld gehouden. In december werd er bijvoorbeeld ook al gecontroleerd op de Kardinaal de Jongweg. Er wordt vaak geklaagd over hardrijders op die weg.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -