RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Trein botst op bord en sein- en wisselstoring: moeizame start vernieuwd station Driebergen-Zeist

DRIEBERGEN-RIJSENBURG/ZEIST - De heropening van station Driebergen-Zeist is vanmorgen alles behalve vlekkeloos verlopen. Eerst reed een trein over een bord dat was achtergebleven na de werkzaamheden. Daarna volgden een seinstoring bij Maarn en een wisselstoring bij het station zelf. Het treinverkeer was daardoor de hele ochtend ontregeld.

Station Driebergen-Zeist kreeg de afgelopen drie jaar een metamorfose. Die bestond onder meer uit een parkeergarage en een nieuw busstation, maar ook de komst van een onderdoorgang zodat twee overwegen opgeheven konden worden.

Om alle werkzaamheden af te ronden, en bijvoorbeeld veilig een loopbrug boven het station te kunnen takelen, werd de afgelopen dagen het treinverkeer helemaal stilgelegd. Negen dagen lang was het station buiten gebruik. Vanmorgen kon voor het eerst weer een trein rijden.

AFSLUITBORD GERAAKT

Maar al vroeg in de ochtend ging het mis. "Een trein die niet in de dienstregeling reed heeft een afsluitbord geraakt", legt een woordvoerder van ProRail uit. Dat bord wordt tijdens werkzaamheden neergezet om aan te geven dat er geen treinen mogen rijden. "Dat had daar niet meer mogen staan."

De trein kon ondanks de aanrijding gewoon doorrijden. Wel moest het treinverkeer even stilgelegd worden om het bord weg te halen, net als het bord dat nog aan de andere kant van het spoor stond.


SEIN- EN WISSELSTORING

Rond half acht ontstonden er opnieuw problemen. Nu een seinstoring bij Maarn waardoor er minder treinen konden rijden op het traject Utrecht-Arnhem.

Iets na negen uur was er het derde incident: een wisselstoring bij station Driebergen-Zeist. Ook deze storing had tot gevolg dat er minder treinen konden rijden. ProRail en de aannemer zijn ter plaatse gegaan om te onderzoeken wat er aan de hand was. "Uit onderzoek blijkt nu dat de seinstoring is ontstaan doordat twee kabels in een relaishuisje verkeerd om waren verbonden", schrijft ProRail. Rond 13.30 uur konden alle treinen weer rijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -