Coronavirus vastgesteld bij inwoner van Houten

Het gemeentehuis in Houten
Het gemeentehuis in Houten © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT/HOUTEN - Bij een man uit Houten is het coronavirus vastgesteld. Dat bevestigt de gemeente.
In Nederland zijn inmiddels achttien besmettingsgevallen bekendgemaakt. De man uit Houten is de eerste in de regio Utrecht. Om 15 uur werd bekend dat ook twee inwoners van de gemeente Utrecht besmet zijn met het virus. Meer over die besmetting lees je hier.
De patiënt uit Houten, die geen link heeft met de eerder gevonden patiënten, was vorige week bij een kleinschalige bijeenkomst van een adviesraad in Duitsland. Daarna is hij met zijn gezin op vakantie gegaan, meldt de gemeente.
De man zit na terugkeer van vakantie in thuisisolatie, samen met zijn gezin. De kinderen uit het gezin gaan niet naar school. De scholen van de kinderen zijn geïnformeerd, meldt de GGD regio Utrecht in een liveblog. De gezondheidsdienst brengt in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad door middel van contactonderzoek.
De man uit Houten is een van de acht nieuwe besmettingen die vandaag bekend geworden is. Waar de overige patiënten wonen, is nog onbekend. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt niet meer per geval wat de woonplaats is.
"Het aantal gevallen loopt op. Daarmee wordt het teveel om dit van iedere patiënt afzonderlijk bekend te maken", licht een woordvoerder toe. Het instituut geeft wel aan vanaf nu dagelijks met een nieuw overzicht te komen van het aantal besmettingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.