Stel uit Utrecht besmet met coronavirus na vakantie in Italië

© ANP
UTRECHT - In Utrecht zijn twee coronabesmettingen geconstateerd. Het betreft volgens de gemeente een stel zonder kinderen dat geen link heeft met de patiënten bij wie al eerder besmetting is vastgesteld. De twee waren vorige week op vakantie in het besmette gebied in Noord-Italië. Ze zitten sinds hun terugkeer in thuisisolatie.
Zoals gebruikelijk is de GGD regio Utrecht (GGDrU) momenteel bezig met een zogenoemd contactonderzoek. Hierbij wordt nauwkeurig in kaart gebracht met wie de twee patiënten contact hebben gehad. Vooralsnog zijn er volgens de GGD regio Utrecht geen extra maatregelen nodig. Voor inwoners van Utrecht gelden de algemene hygiëneregels die eerder landelijk zijn gecommuniceerd. Zoals regelmatig handen met water en zeep wassen, niezen en hoesten in de elleboog en het gebruik van papieren zakdoeken.
"Wij werken intensief samen binnen de Veiligheidsregio Utrecht en met de GGDrU", schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. Wij houden de vinger aan de pols en bekijken van moment tot moment wat nodig is. Wij leven mee met de patiënten; het is voor hen en hun omgeving een ingrijpende situatie. De betrokkenen ontvangen de zorg die nodig is."
Het is de derde besmetting in de provincie Utrecht. Eerder vandaag werd bekend dat een man uit Houten het coronavirus heeft.
In Nederland zijn inmiddels achttien besmettingsgevallen vastgesteld. Een vraag en antwoord-artikel over het coronavirus vind je hier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.