'Corona-gezin Houten had sinds besmetting geen contact met andere inwoners'

PROVINCIE UTRECHT - De Houtenaren die thuis in isolatie zitten vanwege de corona-besmetting zijn niet in contact geweest met andere mensen uit de gemeente sinds de besmetting. Dat zegt de burgemeester, Gilbert Isabella. "Er is geen contact geweest met wie dan ook buiten het gezin om."
Burgemeester Isabella over de eerste coronabesmetting in Houten
De patiënt, die geen link heeft met de eerder gevonden patiënten, was vorige week bij een kleinschalige bijeenkomst van een adviesraad in Duitsland. Daarna is hij met zijn gezin op vakantie gegaan, meldt de gemeente.
De man zit na terugkeer van vakantie in thuisisolatie, samen met zijn gezin. De kinderen uit het gezin gaan niet naar school. Het gaat goed met ze, zegt Isabella, die telefonisch contact met ze had: "Dat mocht ik nadrukkelijk vertellen. Ze hebben slechts een paar dagen last gehad van milde verschijnselen. Iedereen voelt zich goed en ze zijn bij elkaar."
Vanmiddag werd bekend dat ook in Utrecht zijn twee coronabesmettingen geconstateerd zijn, meldt de GGD. In Nederland zijn inmiddels achttien besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Op basis van de informatie van het RIVM en de GGD regio Utrecht geven we in dit artikel antwoord op de vele vragen die leven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.