RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tramlijnen naar IJsselstein en Nieuwegein vanaf volgende week op de schop

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De vernieuwing van de tramlijnen van Utrecht Centraal naar IJsselstein en Nieuwegein-Zuid begint volgende week. De eerste werkzaamheden zullen weinig overlast veroorzaken. In de zomer vinden vervolgens grootschalige werkzaamheden plaats die reizigers en omwonenden wel gaan merken.

Uitvoerder BAM begint 9 maart met het aanleggen van een nieuw datanetwerk onder de tramlijnen. Het netwerk wordt onder meer gebruikt voor de aansturing van wissels en de OV chip apparatuur op de haltes.

De overlast voor de omwonenden is volgens de provincie Utrecht beperkt. Om de werkzaamheden mogelijk te maken worden wel op een aantal locaties tijdelijk rijstroken en soms ook parkeerplaatsen afgezet. Fietsers en voetgangers worden op een aantal kruisingen omgeleid. Reizigers kunnen gewoon gebruikmaken van de trams.

Dat verandert in de zomer van 2020 als BAM in opdracht van de provincie de trambaan in IJsselstein en Nieuwegein-Zuid vernieuwt. Ook worden dan alle 23 haltes van beide tramlijnen verbouwd. De perrons worden langer en de instap wordt verlaagd om ze zo geschikt te maken voor de nieuwe trams die op de trajecten gaan rijden.

Vanwege dit werk rijden er tussen 30 mei en 20 augustus geen trams maar bussen. Ook in het weekend van 4 april rijden er geen trams in Nieuwegein-Zuid. In het weekend van 18 april is dat eveneens het geval in IJsselstein. In die weekenden vinden alvast voorbereidende werkzaamheden plaats voor de renovaties in de zomer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -