Anderhalf jaar cel voor aanslag met vuurwerkbom Bunschoten

© Google Streetview
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De man die in Bunschoten-Spakenburg met een zware vuurwerkbom een aanslag heeft gepleegd op een huis, is veroordeeld tot anderhalf jaar cel. Acht maanden van die straf zijn voorwaardelijk en hij heeft een proeftijd van drie jaar.
De 21-jarige Jeffrey K. plakte op 6 november een bom op de voordeur van een huis aan de Sweelinckstraat in Bunschoten. De explosie die volgde was enorm. Glasscherven vlogen 16 meter ver en de voordeur was verwoest. De bewoonster zat op het moment van de ontploffing in de huiskamer, haar 13-jarige zoon zat boven in zijn kamer en haar man was in de achtertuin. Niemand raakte gewond.
De bewoners liepen door de klap gevaar voor zwaar lichaamlijk letsel, vindt de rechter. En ook heeft de ontploffing een enorme impact gehad op de psychische gesteldheid van de bewoners.
Tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak vertelde Jeffrey K. na maanden van stilzwijgen dat hij niet alleen handelde. De opdrachtgever was volgens hem Dave L., de ex-partner van de dochter van de heer des huizes. Hij is inmiddels opgepakt en de rechtbank vindt dat Dave L. mede-schuldig is. Wanneer hij voor de rechter moet verschijnen, is nog onbekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.