RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Anouar T. voor de rechter om moord op Derk Wiersum

MAARSSEN - Anouar T. moet vandaag voor het eerst voor de rechter verschijnen. De Maarssenaar wordt verdacht van een coördinerende rol bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Hij is een verre neef van de onlangs in Dubai gearresteerde topcrimineel Ridouan T.

De 26-jarige Anouar is waarschijnlijk bij de zitting aanwezig, zegt zijn advocaat. Hij wordt verdacht van moord in vereniging, dat wil zeggen een moord samen met anderen gepleegd. Er zitten nog twee anderen vast voor de moord op advocaat Wiersum. Wie er heeft geschoten, is niet duidelijk.

MARENGO
De afgelopen september vermoorde Derk Wiersum was een van de advocaten van kroongetuige Nabil B. in het grote liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan T. hoofdverdachte is. Hoewel van een formele verdenking (nog) geen sprake is, wordt T. gezien als het brein achter de moord op de advocaat.

Advocaat André Seebregts wil voorafgaand aan de zitting niet veel zeggen. Wel hekelt hij de teneur rondom de zaak. "Er worden dingen gezegd als 'hij is een neef dús hij zal er wel iets mee te maken hebben. Wij zien dat heel anders." Tijdens de zitting in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp zal hij hier verder op ingaan.

TRAMSCHUTTER
Opvallend: Seebregts is ook advocaat van tramschutter Gökmen T. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen de Utrechter ging eergisteren van start. Voor Seebregts verliep dat niet heel prettig: Gökmen T. liet al meermaals weten dat hij geen advocaat wil hebben. Tijdens de zitting van maandag bespuugde hij tijdens de zitting zijn raadsman.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -