Instellingen

Rechters tramaanslag Utrecht gewraakt: 'Ik snap niet dat je dat kan'

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht is gewraakt in de zaak over de tramaanslag. Volgens Karim Aachboun, de juridisch adviseur van een slachtoffer, is de onpartijdigheid van de rechters niet zeker. Hij wil daarom andere rechters.
Aachboun wraakt de rechtbank
Door de wraking loopt de rechtszaak vertraging op, tot grote frustratie van slachtoffers, nabestaanden en hun advocaten. Zij noemen de wraking kansloos en vinden bovendien dat de wraking al voor het begin van de zaak, afgelopen maandag, had moeten gebeuren. Advocaat Wendy van Egmond vertegenwoordigt meerdere nabestaanden en een slachtoffer en zegt: "Dan ga je nu wraken ten koste van alle mensen die hier al zijn in dit emotionele proces. Ik snap niet dat je dat kan."
Maandag probeerde Aachboun de zaak al uit te stellen, ook probeerde de juridisch adviseur alle bewakingsvideobeelden uit de tram in te zien. Beide verzoeken werden afgewezen. Reden voor de verzoeken is dat het OM de cliënt van Aachboun, Mustafa Ercan, ziet als slachtoffer van bedreiging. Volgens het slachtoffer gaat het om poging tot moord. Gökmen T. zou namelijk de trekker van zijn pistool hebben overgehaald terwijl hij richtte op Mustafa.
Juridisch adviseur Karim Aachboun
Juridisch adviseur Karim Aachboun © ANP
Door het wrakingsverzoek loopt de zitting in ieder geval vertraging op, mocht het verzoek terecht worden verklaard door drie onafhankelijke rechters, dan moet het proces opnieuw beginnen met nieuwe rechters.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.