RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zoveelste ongeluk in beruchte varkensbocht, auto total loss

1/2
UTRECHT - Het ging donderdagavond opnieuw mis in de zogeheten varkensbocht bij knooppunt Rijnsweerd. Een auto raakte in de slip, ramde hard de vangrails en kwam midden op de weg tot stilstand.

Een per toeval passerende berger zette zijn voertuig overdwars op de weg om het ongeval af te schermen. De bestuurder van de auto raakte niet gewond. De auto raakte wel total loss en is weggesleept.

Het ging dit jaar al veelvuldig mis op de verbindingsweg tussen de A28 vanuit Amersfoort en de A27 richting Breda. Begin vorige maand waren er zelfs vier ongelukken in een week tijd. De bocht staat in de top 10 gevaarlijke wegvakken van Stichting Incident Management Nederland. Vorig jaar waren er 40 ongelukken.

Vanwege de grote hoeveelheid ongelukken heeft Rijkswaterstaat begin vorige maand de stroefheid van het wegdek getest. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

Voor de lange termijn is er al een oplossing voor het gevaarlijke punt. Met de verbreding van de A27 wordt ook de verbinding met de A28 aangepakt. Maar wanneer dat gebeurt is nog onduidelijk, nu de aanbesteding van de verbreding stil ligt door de stikstofcrisis.

 De auto raakte total loss De auto raakte total loss | Foto: Michiel van Beers


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -