Drugsnetwerk Hoograven opgerold: vier mannen aangehouden

© Politie
UTRECHT - De politie heeft een deel van een groot drugsnetwerk in de Utrechtse wijk Hoograven aangehouden. Onder hen het vermeende kopstuk van de organisatie: een 25-jarige man uit Breukelen.
Hij is dinsdagavond gepakt in Hoograven, waar het netwerk zich concentreert. Daarnaast zijn nog drie Utrechters van 27, 24 en 22 jaar aangehouden. Zij zouden hebben meegeholpen met de handel. Drie van de vier verdachten zitten voorlopig in voorarrest.
Dat het om een groot netwerk gaat, blijkt wel uit het feit dat de politie meerdere huiszoekingen deed in Soest, Breukelen en Utrecht. Daarbij zijn niet alleen drugs, maar ook middelen om drugs te versnijden en dure merkkleding in beslag genomen.
Cocaïnehandel is een groot probleem in en rond Utrecht, zegt de politie. "Waar we ons het meeste zorgen over maken is de aanwas van jongeren in de cocaïnehandel. Criminelen ronselen 16- of 17-jarigen en zetten hen in voor het plegen van zware misdaden." Overigens is bij de opgerolde Hoogravense bende geen sprake van minderjarige betrokkenen, zegt een politiewoordvoerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.