RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woonbeurs in teken van verbouwingen: 'Verhuizen is te duur'

1/2
UTRECHT - De Jaarbeurs is vanaf vandaag tot en met zondag het toneel van de beurs Eigen Huis. De beurs staat in het teken van het verbouwen en verduurzamen van woningen. Dat biedt een alternatief voor verhuizen, gezien de krapte op de woningmarkt.

De 33-jarige Titus is samen met zijn vrouw Astrid (40) een dag naar de woonbeurs. "We willen inspiratie opdoen voor onze verbouwing", vertelt Titus. Het stel heeft geluk gehad. Astrid kocht in 2007 vlak voor de crisis een huis. "Nu is het onmogelijk voor ons geworden om groter te gaan wonen en te verhuizen binnen de stad, dus wij kiezen ervoor om een verbouwing te doen", zegt Astrid.

VERBOUWING
Een van de deelnemers van de beurs is Vereniging Eigen Huis, die de keuze van stellen zoals Titus en Astrid begrijpt. "Het is helemaal niet ongewoon dat er 20 tot 30 mensen in de rij staan voor een gewild huis in een gewilde buurt. En als je er daar een van bent, dan zeggen een heleboel mensen laat maar, ik ga wel verbouwen", aldus woordvoerder Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis.

De huizenprijzen in Nederland zijn in vijf jaar tijd met ruim een derde gestegen. In Utrecht is dat ruim 50 procent en kost een gemiddelde woning 370.000 euro. Met een gemiddelde hypotheek van 160.000 euro voor een alleenstaande en 260.000 euro voor een stel, wordt kopen steeds lastiger. De gemiddelde starter kan zijn eerste woning kopen op 32-jarige leeftijd en dat blijft oplopen.

Titus en Astrid houden het voorlopig bij hun huidige huis en doen het met een duurzame aanbouw. "We hebben nu een heel slecht energielabel op de woning en dat willen we toch wel verbeteren. Dus dat moeten we nog even met onze aannemer bespreken, maar de schuifpui gaat er komen, dat is zeker."

Titus (33) en Astrid (40) doen inspiratie op voor verbouwing


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -