RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Streep door plannen Jaarbeurspleingebouw, komst The Student Hotel op losse schroeven

UTRECHT - De herontwikkeling van het Jaarbeurspleingebouw in Utrecht in combinatie met Sijpesteijn en Hojel II gaat voorlopig niet door. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

In de brief staat onder meer dat het ontwerp voor het Jaarbeurspleingebouw "niet goed genoeg" is. Zo zijn de ontwerpen voor de gebouwen van Hojel II en Sijpesteijn te groot en voldoen ze niet aan de randvoorwaarden van de gemeente. Ook is er onvoldoende samenhang tussen de drie projecten en is de financiŽle bieding onvoldoende.

Het Jaarbeurspleingebouw moest een pand worden met een hoogwaardig kantoor en een vestiging van The Student Hotel. Op dit gedeelte van het plan was eerder veel kritiek. The Student Hotel zou volgens onder meer Student & Starter huurdersrechten aan zijn laars lappen door zich als hotel voor te doen. De partij wil dat The Student Hotel zich ook aan het huurrecht moet houden.

In de plannen was Sijpesteijn een multifunctioneel gebouw met huurwoningen en een fietsenstalling en in Hojel II was plaats geweest voor kantoorruimte.

De gemeente zal op een later tijdstip een nieuw plan ontwikkelingen voor het Jaarbeurspleingebouw, maar wil eerst het debat over de mogelijke komst van het studentenhotel afwachten. Pas als die discussie is afgerond, start de gemeente een nieuwe aanbestedingsprocedure.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -