RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeven nieuwe corona-patiënten in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn zeven nieuwe gevallen van coronabesmetting gemeld. Het gaat volgens de GGD regio Utrecht om inwoners van de gemeenten Houten, De Bilt en Stichtse Vecht, waar al eerder inwoners ziek werden.

In heel Nederland meldt het RIVM in Bilthoven zestig nieuwe patiŽnten. Daarmee komt het totaal aantal positieve testen in ons land op 188, van wie er afgelopen week ťťn is overleden. De meeste nieuwe patiŽnten wonen in Noord-Brabant, waar 26 nieuwe dragers van het virus ontdekt werden.

HERLEIDBAAR
Een woordvoerder van de GGD regio Utrecht meldt dat de meeste besmettingen in Utrecht, op dit moment officieel 46, herleidbaar zijn naar Noord-ItaliŽ, waar de verspreiding van het coronavirus inmiddels zwaar drukt op het openbare leven. Van alle nieuwe patiŽnten wordt onderzocht met wie ze contact hebben gehad.

De GGD heeft voor het publiek een telefoonnummer opengesteld, waar vragen over het coronavirus kunnen worden gesteld: 030 - 630 54 00. Dit nummer is ook in het weekend tussen 09.00 uur en 17.00 uur bereikbaar.

Voor de provincie Utrecht gelden nog altijd de richtlijnen die het RIVM heeft opgesteld. In Noord-Brabant geldt een strenger advies, omdat in tegenstelling tot Utrecht van een relatief groot aantal besmettingen de bron nog niet is vastgesteld. In die provincie adviseert het gezondheidsinstituut mensen die verkouden zijn, hoesten, of koorts hebben om thuis te blijven en de sociale contacten te vermijden.

WIJK BIJ DUURSTEDE
Goed nieuws was er overigens ook vandaag. De inwoner van Wijk bij Duurstede die besmet was met het coronavirus, heeft gelukkig geen klachten meer. Daardoor zijn daar voor zover bekend geen besmettingen meer. De man was leerkracht op een basisschool en zat in thuisquarantaine.


De overige gezinsleden hebben geen ziekteverschijnselen en zijn niet besmet. Hoewel de man in principe weer voor de klas mag staan, is in overleg met de schoolleiding besloten dat hij nog een week thuis blijft.

Hier kun je op de kaart zien hoeveel besmettingen er in jouw gemeente zijn. De cijfers zijn afkomstig van het RIVM. Het kan zijn dat sommige besmettingen nog niet door het RIVM zijn gemeld.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -