RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De stad stond stil: RTV Utrecht blikt terug op de tramaanslag met direct betrokkenen


UTRECHT - De tramaanslag in Utrecht is komende woensdag precies een jaar geleden. De gebeurtenis heeft een diepe wond achtergelaten, maar de stad is niet geknakt. RTV Utrecht staat de hele week stil bij de tragische gebeurtenis.

In onderstaand achtergrondverhaal blikken we terug en vooruit met direct betrokkenen. Wat heeft de aanslag met hen gedaan? Wat is de impact geweest op de stad Utrecht?


Betere weergave nodig van ons achtergrondverhaal? Klik hier.

We spraken met de vader van de overleden Roos Verschuur (19) en met een vrijwilliger van Slachtofferhulp. Hij had die dag voor het eerst piketdienst. Daarnaast voerden we gesprekken met de initiatiefnemers van de verbroederende spandoekactie bij de stille tocht. FC Utrecht-aanhangers en moskeegangers kwamen daarbij samen. De initiatiefnemers van de actie zijn bevriend geraakt. "Het valt soms echt stil als de tram langs het 24 Oktoberplein gaat", zegt een van hen. "Het plein zal nooit meer hetzelfde zijn."

Iedere dag wordt een van de verhalen uitgebreid uitgelicht, online en op radio en tv. Aan ieder verhaal is ook een podcast-aflevering verbonden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -