Ergernis over nieuwe dienstregeling NS

UTRECHT - De invoering van de nieuwe dienstregeling van de NS heeft tot tientallen klachten geleid. Dat zegt reizigersvereniging Rover, die daarnee een minder rooskleurig beeld van de wijzigingen heeft dan het spoorbedrijf.
De NS meldde vanmorgen nog dat er geen problemen waren ontstaan. Volgens Rover zijn reizigers onder meer niet blij met de nieuwe overstap op Utrecht Centraal, voor mensen die van Arnhem naar Den Haag en Rotterdam willen. Voor ouderen is die wandeling te lang en hierdoor missen ze de trein.
De NS noemt de problemen die er her en der waren "kinderziektes" en "verwaarloosbaar". Het gaat dan bijvoorbeeld om een handvol borden waarop nog de oude vertrektijden staan vermeld, aldus de NS. Daar zijn de conducteurs extra alert op de komende dagen.
Ook zijn er treinen gemeld die het nieuwe station Amsterdam Holendrecht bij het AMC per abuis oversloegen. "Voor je het weet sta je in Abcoude en ben je een uur verder," meldden reizigers aan Rover.
Het nieuwe spoorboekje telt 3 procent meer treinen dan het vorige, wat neerkomt op 100.000 ritten per jaar. Op belangrijke trajecten gaan de treinen volgens het metrosysteem rijden, wat betekent dat er elke paar minuten een trein vertrekt. Verder komt er een nieuwe nachttrein bij, dit keer tussen Rotterdam, Gouda en Utrecht.
Bekijk hieronder de reportage van verslaggever Erica Oudgenoeg.

Ergernis over nieuwe dienstregeling NS

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.