RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advies: vonnis van 20 jaar cel voor moord Koen Everink hoeft niet te worden vernietigd

BILTHOVEN - De veroordeling in hoger beroep van ex-tenniscoach Mark de J. voor de moord op Koen Everink hoeft niet te worden vernietigd. Dat adviseert de advocaat-generaal de Hoge Raad. De J. werd in hoger beroep tot 20 jaar cel veroordeeld maar ging in cassatie. Binnenkort besluit de Hoge Raad of de straf definitief blijft staan.

Ex-tenniscoach Mark de J. en Koen Everink kenden elkaar. De J. had een schuld van tienduizenden euro's bij de zakenman. Volgens de rechtbank heeft de oud-tenniscoach Everink in zijn villa in Bilthoven doodgestoken terwijl het dochtertje van de zakenman boven lag te slapen.

Voor de moord op Everink werd De J. in eerste instantie tot 18 jaar cel veroordeeld. Hij ging tegen die uitspraak in beroep. Het gerechtshof in Arnhem veroordeelde hem daarna tot 20 jaar cel. Tegen die uitspraak ging zijn advocaat in cassatie. In zo'n geval doet de advocaat-generaal een onafhankelijk onderzoek naar of de rechtszaak correct is verlopen en of alle procedures goed zijn gevolgd.

Volgens de advocaat van De J. is dit namelijk niet het geval. Hij vindt dat er onterecht geen extra onderzoek naar bloedsporen op de bijrijdersstoel van de verdachte is gedaan. De advocaat wilde daarom dat de uitspraak van het hof werd vernietigd. Maar de advocaat-generaal adviseert dit niet te doen.

De Hoge Raad gaat nu het advies van de advocaat-generaal bestuderen en doet op 21 april uitspraak of de veroordeling van De J. blijft staan of niet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -