Contract winkelcentrum Leidsche Rijn getekend

UTRECHT - Het winkelgebied in Leidsche Rijn Centrum wordt gebouwd door ontwikkelaarscombinatie Fortis/Vesteda.
Vijf grote partijen maakten een plan maar alleen Fortis/Vesteda bleek bereid het minimumbedrag voor de grond te bieden: 118 miljoen euro. De vier andere partijen vonden dat te duur.
Het gaat om een project ter waarde van een half miljard euro, meldde de gemeente. De ontwikkeling van het winkelgebied werd Europees aanbesteed.
De gemeente heeft al gezegd er scherp op toe te zien dat het gebied wordt ontwikkeld conform de voorwaarden bij de aanbesteding. Het winkelgebied is het eerste deel van Leidsche Rijn Centrum dat ontwikkeld gaat worden.

APPARTEMENTEN

Er komen behalve winkels ook horeca, andere commerciële voorzieningen en achthonderd appartementen. Ook de geplande 262-meter hoge woon-werktoren Belle van Zuylen zou op die plaats moeten komen. De eerste paal moet eind 2010 de grond in.
De winkels worden na de oplevering verkocht aan Corio. De belegger en eigenaar van onder meer Hoog Catharijne wilde alleen vaart maken met de verbeteringen in het Utrechtse Stadionsgebied als ze eigenaar zou worden van alle winkels in Leidsche Rijn Centrum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.