RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ruim 200 reacties op plannen Merwedekanaalzone in Utrecht

UTRECHT - Bezwaren tegen de aanleg van bruggen over de Merwedekanaalzone in Utrecht blijven bestaan. Tot en met vandaag kunnen Utrechters nog schriftelijk hun reactie sturen op de plannen voor de nieuw te bouwen wijk.

In de Merwedekanaalzone wil de gemeente Utrecht in totaal 10.000 woningen bouwen. Het moet een autovrije wijk worden. Volgens de gemeente zijn er extra bruggen nodig over het Merwedekanaal voor de nieuwe bewoners om via de Rivierenwijk en de Dichterswijk naar het centrum van de stad te komen. Bewoners van beide wijken zijn tegen de komst van de bruggen. Ze denken dat deze niet nodig zijn en dat de huidige bruggen het verkeer kunnen opvangen.

TOEKOMST BALIJELAAN UTECHT
De winkeliers en bewoners aan de Rijnlaan en Balijelaan, vlakbij het Merwedekanaal, willen graag meer betrokken worden bij de plannen van de gemeente. Inmiddels is de groep 'Toekomst Balijelaan Utrecht' opgericht. Op het kruispunt van de Balijelaan is een winkelgebied.

"Wij willen graag meedenken over de toekomst van de Balijelaan. Er gaat meer verkeer komen en er komt een winkelcentrum in de nieuwe wijk, maar wat betekent dat voor het winkelgebied Rijnlaan en Balijelaan?", vraagt Marlies Bos van de ondernemersgroep zich af. 'Toekomst Balijelaan Utrecht' ziet graag dat het gebied opgeknapt wordt, zodat het aantrekkelijk wordt en blijft voor de buurt.

WATERSPORT
Ook de roeiverenigingen hebben een reactie naar de gemeente gestuurd, waarin zij nogmaals benadrukken dat de aanleg van meer bruggen het roeien op het Merwedekanaal onmogelijk maakt. "Dat het Merwedekanaal al zo lang onze sportlocatie is, wordt gemakshalve vergeten. De gemeente zegt dat wensen van de roeiers zijn meegenomen in de plannen voor het Merwedekanaal en omgeving, maar ons is niets gevraagd. Wij zijn bang dat roeien in Utrecht onmogelijk wordt", zegt Mats Vervoorn, praeses van studentenroeivereniging Triton.

Ook de zeilverengingen maken zich grote zorgen over het voortbestaan en hebben een reactie naar de gemeente gestuurd. De watersportverenigingen kondigen ook acties aan tegen de plannen van de gemeente.

Er zijn inmiddels zo'n tweehonderd reacties binnengekomen. Sommige reacties zijn per groep ingediend. De gemeente presenteert volgende week met het defintieve aantal reacties dat er is binnengekomen en bekijkt deze. Ook vandaag kunnen er ook nog steeds reacties ingediend worden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -