RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Plek voor 720 fietsen in nieuwe stalling, 'maar het is nog niet voldoende'

1/2
UTRECHT - Hoop je je fiets droog en veilig te stallen bij de fietsenstalling in het Vredenburgplein, is de stalling weer vol. Sinds vanochtend kun je dan een klein stukje doorrijden en je stalen ros alsnog kwijt: in het oude postkantoor op de Neude is een nieuwe fietsenstalling geopend. Er is plek voor 720 fietsen.

De vraag die algauw rijst: is dat wel voldoende? "Nee", aldus wethouder Lot van Hooijdonk. "We hebben een groot tekort aan stallingsplekken in de binnenstad van Utrecht, dus 720 plekken is zeker nog niet voldoende. Maar er komen er meer bij. Zo hebben we soms pop-upstallingen en in De Blauwe Planeet komt er ook een bij. Stukje bij beetje hopen we het tekort steeds verder terug te dringen."

Steeds meer mensen weten de fietsenstallingen in Utrecht goed te vinden, en dat zorgt voor een aanzuigende werking, denkt Van Hooijdonk. "Hoe prettiger we het maken, hoe minder belemmeringen mensen ervaren om op de fiets te stappen, hoe sneller ze dat ook zullen doen. Dat zien we ook bij de stallingen op het station."

Bij station Utrecht Centraal zijn er volgens de wethouder op dit moment genoeg plekken. Maar of dit zo blijft, is nog maar de vraag. "Het komt niet zo vaak voor dat het allemaal vol staat, maar ze worden ontzettend goed gebruikt. We kijken in de toekomst wel weer aan tegen een tekort, dus we zijn nu alweer aan het nadenken over hoe we dat gaan oplossen."

Dit is de nieuwe fietsenstalling onder de Neude


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -