RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tramschutter Gökmen T. moet vonnis zelf aanhoren

UTRECHT - Gökmen T., de verdachte van de tramaanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht, moet volgende week vrijdagmiddag verplicht aanwezig zijn als de rechtbank uitspraak doet in zijn zaak. De rechters vinden het belangrijk dat hij het uitgebreid vonnis zelf aanhoort.

Een woordvoerder van de rechtbank kon nog niet vertellen of Gökmen T. in de zittingszaal zal plaatsnemen of dat hij de uitspraak in een aparte ruimte zal moeten volgen.

SPUGEN
Vorige week werd de verdachte tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak meerdere malen uit de rechtszaal verwijderd, omdat hij de orde verstoorde. Hij bespuugde onder meer zijn advocaat en de rechtbankvoorzitter. Toen een van de slachtoffers vertelde dat hij haar er niet onder had gekregen, reageerde hij met de woorden: 'jammer, jammer.'

Gökmen T. maakte door zijn respectloze houding in rechtbank duidelijk dat hij het Nederlandse rechtsysteem en de democratie niet erkent. Hij gaapte regelmatig demonstratief, lachte tijdens het spreekrecht van nabestaanden en zocht regelmatig de confrontatie met de vader van een van zijn slachtoffers. De aanwezigen in de rechtszaal maakte hij uit voor 'vieze ketters.' Ook viel hij een aantal keren tijdens de zitting in slaap.

LEVENSLANG OF TBS
Het Openbaar Ministerie eiste vorige week levenslang voor onder meer viervoudige moord en meervoudige poging tot moord met terroristisch motief. De officieren van justitie omschreven Gökmen T. als een gevaarlijke man, waartegen de samenleving maximaal beschermd moet worden. Zijn advocaat Seebregts pleit voor een lange celtraf en TBS met dwangverpleging om stoornissen die bij T. zijn vastgesteld te kunnen behandelen.

De rechtbank doet vrijdag 20 maart om 14 uur uitspraak in de zaak. RTV Utrecht zal daar uitgebreid over berichten. Dat geldt ook voor de herdenking van de tramaanslag, die op woensdag 18 maart precies een jaar geleden plaatsvond.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -