RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht-supporters en moslims kwamen samen na aanslag: 'Wij Utrechters laten ons niet in de maling nemen door een mafkees'


UTRECHT - Het was voor velen een beeld dat symbool staat voor de eenheid die Utrecht voelde na de tramaanslag. Tijdens de stille tocht kwamen supporters van FC Utrecht en leden van de Sayidina Ibrahim Moskee uit Kanaleneiland bij elkaar met hun spandoeken. Het gaf een signaal af: wij Utrechters laten ons niet uit elkaar spelen door een terrorist.

De tramaanslag in Utrecht is komende woensdag precies een jaar geleden. RTV Utrecht staat de hele week stil bij deze tragische gebeurtenis. Een jaar later hebben de makers van spandoeken nog steeds contact. In de Ibrahim Moskee, op een paar honderd meter van het 24 Oktoberplein ontmoeten Tycho en Karim elkaar.

'Je moet eens in de tram gaan zitten. Het valt stil als die het 24 Oktoberplein passeert.'


"Mijn afkomst is Marokkaans, maar ik ben ook een echte Utrechter", vertelt Karim. "Ik weet alles over Utrecht, het is mijn plaatsje, mijn stekkie. Ik vind het mooi dat wij als grote organisaties op zo'n moment bij elkaar komen en zeggen: hier staan wij." Tycho vult aan: "Wij Utrechters laten ons niet zomaar in de maling nemen door een mafkees."

SPONTAAN MOMENT
Veel mensen lopen mee in de stille tocht. Supporters van FC Utrecht dragen een spandoek met de tekst 'Utreg buigt nooit'. Uiteindelijk komen ze de leden van de moskee uit Kanaleneiland tegen. De twee groepen voegen zich samen.

Volgens Tycho was het een spontaan moment. "Mensen dachten dat het vooropgezet was, maar dat was dus absoluut niet waar. Dit gebeurde gewoon. Wij waren met onze tocht bezig en toen stonden zij daar in één keer." Karim: "Misschien is dat wel de wil van God, dat weet je niet."

De twee voelen de impact va de aanslag nog altijd. "Je moet voor de grap eens in de tram gaan zitten. Het valt gewoon stil als die het 24 Oktoberplein passeert. Het plein is nooit meer hetzelfde, dat is een ding dat zeker is."

[Pageflow:https://achtergrond.rtvutrecht.nl/de-stad-stond-stil]


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -