Instellingen

Openbare herdenking tramaanslag afgelast vanwege corona

© RTV Utrecht / Evie Westland
UTRECHT - De herdenking van de tramaanslag op 18 maart in Utrecht is afgelast. Burgemeester Jan van Zanen deed de mededeling vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. De afgekondigde coronamaatregelen zijn de reden.
Wel gaan zoals gepland de vlaggen op het stadskantoor en het wijkcentrum in Vleuten halfstok, meldt de gemeente. Ook zal de Dom 1 minuut stilte inluiden, precies om 10.43 uur, ter nagedachtenis van de slachtoffers.
Daarnaast wordt gemeld dat de herinneringsplek op het 24 Oktoberplein klaar is op 18 maart. "Mensen kunnen daar stilstaan bij wat er op 18 maart 2019 is gebeurd. Een plek waar ruimte is voor verdriet en verbondenheid", aldus de gemeente.
Ook de gemeenteraad zelf wordt getroffen door de coronamaatregelen. De vergaderingen gaan wel door, maar zonder publiek. Dat is uitzonderlijk omdat raadsvergaderingen in principe openbaar zijn. De vergaderingen zijn wel te volgen via de videostream van de gemeente. Journalisten zijn nog wel welkom bij de vergaderingen.
Wethouders gaan zo veel mogelijk thuis werken, stafvergaderingen zullen via de telefoon gevoerd worden. Ook ambtenaren zijn gevraagd thuis te werken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.