Opvangcentrum voor afgedankte robots

UTRECHT - De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) begint een opvangcentrum voor robots die niet meer worden gebruikt.
Robots die door hun eigenaar worden verlaten, vormen volgens de HKU een vergeten groep binnen de informatie- en communicatietechnologie. Als zij afgedankt worden, blijft veel kennis van robots onbenut.
Giep Hagoort, lector kunst en economie, verwacht dat over vijf jaar culturele organisaties als musea, schouwburgen en theatergroepen actief gebruik maken van robots om bijvoorbeeld veiligheidsfuncties, administratief werk en schoonmaaktaken uit te voeren.
Opleidingen zijn naar zijn mening nauwelijks op deze toekomst voorbereid. Daarom begint in het nieuwe jaar een opvangcentrum voor robots. Door werkzaam te zijn in het opvangcentrum leren studenten kunst en
economie volgens Hagoort al doende om te gaan met robots.
De eerste verlaten speelgoedrobot is inmiddels ter observatie opgenomen. Deze robot die de naam één draagt, is de centrale gast op de kerstborrel van de HKU. Het apparaat werd te koop aangeboden op Marktplaats omdat 'de eigenaar met de robot was uitgespeeld'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.