Scholen in Baarn en Soest sturen leerlingen naar huis om corona en geven online les

© Caspar Huurdeman
SOEST/BAARN - Drie scholen in Baarn en Soest geven vanaf maandag alleen nog online les. Het gaat om het Baarnsch Lyceum en de Waldheim Mavo in Baarn en het Griftland College in Soest.
Reden is het coronavirus. Rector Kees Versteeg van het Griftland gaat daarmee in tegen het advies van het kabinet om scholen voorlopig open te houden. "Elke pauze en leswisseling lopen er 1400 leerlingen bij ons door de gangen", zegt hij. "We willen recht doen aan de veiligheid van de leerlingen."

ONLINE ONDERWIJS

Overigens bestrijdt Versteeg dat zijn school volledig op slot gaat. "We gaan helemaal niet dicht. Wij organiseren het onderwijs op een andere manier." Tot in ieder geval 31 maart probeert hij zo veel mogelijk digitaal les te geven en de gebouwen open te houden. "Dat is met name voor de examenklassen, zodat zij daar wel terecht kunnen bij vragen aan docenten."
"Wij realiseren ons de impact van dit besluit", zegt Versteeg. "Maar staan zeer achter de urgentie hiervan."

WEL OF NIET OPEN

Om het wel of niet sluiten van basisscholen, middelbare scholen en MBO-instellingen is veel te doen. Het kabinet heeft vooralsnog besloten ze open te houden. Als kinderen massaal thuis moeten blijven, heeft dat grote effecten op de levens van ouders die dan moeilijk of niet naar hun werk kunnen. Enkele oppositiepartijen, met name de PVV, zijn kritisch en spraken gisteren in de Tweede Kamer schande van dat besluit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.