RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vianen gaat strijd aan met Oud en Nieuw-vandalen

VIJFHEERENLANDEN - De gemeente Vijfheerenlanden neemt maatregelen om te voorkomen dat de volgende jaarwisseling in Vianen net zo uit de hand loopt als vorige keer. De lokale moskee wordt ingeschakeld en ouders van overlastgevende jongeren krijgen in november of december een brief toegestuurd.

Tweeënhalve maand geleden liep het volledig uit de hand in de wijk De Hagen. De Mobiele Eenheid moest twee keer worden ingezet omdat vandalen de brandweer bekogelden met vuurwerk en auto's in brand zetten.

Burgemeester Fröhlich doet meer dan de moskee inschakelen en een brief sturen. Zo heeft hij ook een Persoonsgerichte Aanpak (PGA) opgesteld voor acht overlastgevers. Dat betekent dat voor hen een traject wordt opgesteld om weer op het rechte pad te komen.

Ook gaat de gemeente kijken hoe de buurt weer een positievere uitstraling kan krijgen. De Hagen staat bekend als probleemwijk en dat moet veranderen.

Verder gaat de gemeente voor de jaarwisseling een voorlichtingscampagne geven op basisscholen en middelbare scholen. Thema is: 'Hoe houden we de jaarwisseling leuk'. Tot slot overweegt Vijfheerenlanden een mobiele camera te gebruiken voor toezicht.

LEERDAM EN ZEDERIK
Niet alleen in Vianen was het relatief onrustig, ook in Leerdam was meer financiële schade dan de jaarwisseling daarvoor. In Zederik zijn veel kosten gemaakt voor het opruimen van vreugdevuren. In totaal was de gemeente bijna 62.000 euro kwijt aan het herstellen van de Oud en Nieuw-schade. Dat is over de hele gemeente 20.000 meer dan een jaar eerder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -