Vleutensebaan gaat open voor verkeer

UTRECHT - Vanaf medio december is de Vleutensebaan voor alle verkeer opengesteld. Op vrijdag 12 december gaat de kruising met de Huis-te-Vleutenbaan open. Vanaf woensdag 17 december kan het verkeer ook de Vleutensebaan aan de oostzijde, ter hoogte van de Belcampostraat, inrijden.
Aanleiding werkzaamheden
De Vleutensebaan is een onderdeel van de noordelijke stadsas en vormt een belangrijke verbinding van het oosten naar het westen van Leidsche Rijn voor auto- en fietsverkeer. Vanaf vrijdag 12 december is de Vleutensebaan aan de westzijde aangesloten op de kruising Haarrijnse Rading en Huis-te-Vleutenbaan. Hierdoor is er een directe aansluiting tussen Utrecht en Vleuten, parallel aan de spoorbaan Utrecht-Woerden. Momenteel loopt deze route via de Utrechtseweg.
Aan de oostzijde wordt de Vleutensebaan ter hoogte van de Belcampostraat aangesloten op de bestaande Verlengde Vleutenseweg. Deze aansluiting wordt gerealiseerd tussen 3 en 17 december.
De Vleutensebaan is een vierbaansweg. De rijbanen zijn voorzien van tussenlagen van asfalt. Naar verwachting zijn alle rijbanen eind 2008 gereed. In het voorjaar van 2009 worden de rijbanen voorzien van de definitieve asfaltlaag. De fietspaden krijgen een beige asfaltlaag.
De spooronderdoorgangen ter hoogte van de Edmond Audranstraat/Parkzichtlaan en NS-station Terwijde zijn volledig opengesteld voor alle verkeer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.