RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen aanvullende info over arrestatie en overdracht Ridouan T.

VIANEN/UTRECHT - Er komt vooralsnog geen extra onderzoek naar de manier waarop Ridouan T. is gearresteerd in Dubai en vervolgens naar Nederland is gebracht, eind vorig jaar. Zijn advocaat Inez Weski had daar begin deze maand tijdens een inleidende zitting om gevraagd, maar de rechtbank ziet niet voldoende onderbouwing voor dat verzoek.

Weski had gevraagd om "nadere informatie en stukken over de volgens haar onrechtmatige overbrenging van de verdachte naar Nederland". Daarbij verwees ze ook naar eigen onderzoek "zonder dit onderzoek over te leggen" en verklaringen van T. tegen haar. De rechtbank vindt dat echter onvoldoende, daarom worden haar verzoeken om nadere informatie en stukken op dit moment door de rechtbank afgewezen.

De 42-jarige Vianense topcrimineel, tot 16 december de meeste gezochte verdachte van Nederland, zegt rond zijn arrestatie in Dubai mishandeld te zijn. Daardoor zou hij aanzienlijke verwondingen in zijn gezicht hebben opgelopen.

T. verblijft sinds zijn arrestatie in de extra beveiligde gevangenis in Vught. Met zijn aanhouding en die van zijn vermoedelijke rechterhand SaÔd R., in februari in Colombia, zijn volgens het OM alle verdachten in het grote liquidatieproces Marengo opgepakt. Justitie beschikt voor het bewijs over verklaringen van kroongetuige Nabil B. en een enorme hoeveelheid ontcijferde cryptoberichten tussen de verdachten onderling.

Het proces tegen T. en zijn medeverdachten is omgeven met zeer strenge veiligheidsmaatregelen. Deze werden nog eens fors opgeschroefd na de moord op Derk Wiersum, een van de advocaten van kroongetuige B.

De volgende, voorbereidende zittingen in de Marengo-zaak zijn op 18 en 19 mei.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -